16 Haziran 2009 Salı

## 5 Soru/Cevap: Kaya SEVİNÇ (Crossfire)

ilk albüm Aggression Treaty ile yeri göğü inleten Crossfire'dan uzun (ama gerçekten uzun) bir süredir yeni kayıtlar bekliyoruz. Stüdyoda yepisyeni şarkılar üzerinde çalışan grubun gitaristi ve kurucularından Kaya Sevinç'e 5 cevval soru sorduk.. e haliyle 5 de cevap alınca, röportaja bu sayfada yer vermek farz oldu..
İlk Crossfire albümü Aggression Treaty'den bu yana epeyce bi zaman geçti. Artık ikinci bir albümün zamanı gelmedi mi? Bildiğimiz kadarıyla kayıtlar hala sürmekte..
- İlk albümden bu yana çoook zaman geçti, 2. albümün zamanı geldide geçiyor bile aslında haklısın ama her Türk grubunun başına gelebilecek askerlik sorunları, eleman sorunları derken bu kadar vakit kaybettik. Şimdi ise ikinci albümün kayıtları hızla devam ediyor ancak yaz aylarında rafa çıkarmayı düşünmediğimiz için yazdan hemen sonra albümü görebiliceğiz.

Grubun kadrosunda da ilk albümden sonra bazı köklü değişiklikler oldu...Sence bu değişikliklerin grubun soundu ve kimmliğine etkileri avantaj ve dezavantajları neler oldu, oluyor?

- Bence her grubun eleman değişikliği soundunu ve kimliğini etkiler. Bununla ilgili söylenecek pek bişey yok bence.

Tamam bu konuyu geçiyoruz anlaşıldığı üzere:). Bir de Raven Records var Crossfire ve Stüdyo Raven denilince akla gelen :) Diken, Episode 13 ve Kasatura gibi özellikli ürünleri pisaya çıkarttınız. Gecikmeli çıkışlardan dolayı hatta fena halde eleştirildiniz. Nasıl gidiyor Raven Records'un çalışmaları, önümüzdeki aylarda neler var şirketin planları arasında?
- Evet stüdyo olarak faliyetimiz uzun yıllara dayanıyor ama yapımcı firma olayımız daha yeni, bir kaç senedir bu işi yapmaya çalışıyoruz. Tabiki yolun daha başında olan bir firma, her türlü zorluklarını biz biliyoruz ama bu işi çabuk öğreniyoruz kısa zamanda Türkiye'nin en iyi firması olacak :D. Önümüzdeki planlar içerisinde yeni gruplarımız var onları çıkartacağız kesinleşmeyen isimlerde var ama en doğru bilgileri www.ravenrecords.net adresinedn alabilir merak edenler.

Prodüktör kimliğiyle de Kaya Sevinç metal camiasında gayet iyi bilinen bir isim. Şimdiye kadar üzerinde çalışmaktan en zevk aldığın albüm/demo hangisi oldu sormak ister the dergi :) bu arada unutmadan hazır seni yakalamışken, bir prodüktörde olmazsa olmaz denilebilecek üç özellik sence neler? ( tabi zeki, çevik ve ahlaklı olması dışında!! :P)
- Üzerinde çalışmaktan en çok zevk aldığım albüm Derin 6 - İlk albümü oldu sanırım, elemanlar zaten yaşıtım ve aynı kafadan olunca şen şakrak bir ortam her zaman tercihim :D. Onun dışında single olarak şuan kayıdı en çok hoşuma giden grup Come Forth, bu adamlar çok iş yaparlar bence :) Üç özellik soruna gelirsek;
1.çok fazla müzik dinlemesi
2.kaydedecek müzisyeni dilemesi (çoğunlukla prodüktörler kendi kafasına göre iş yapıyor, bence bu işte ortak bir çalışma)
3.kurallara körü körüne bağlı kalmamalı, sürekli denemeler yaparak iyisini doğrusunu kendisi bulmalı. Örnek olarak bir mikrofonu kitabında 45 derece açıyla konulması gerektiği yazıyorsa buna bağlı kalacak kadar taş kafa olmamak gerek :D
Crossfire cephesinden en son gelen haberler arasında bir de Nightshift ismi geçiyor. Son soru bu olsun. Nedir ne değildir bu Nightshift?

- Uzun zamandır sahnelerde çalıyoruz, kendi parçalarımızı insanlar bizimle birlikte söylüyorlar ki bu gerçekten çok güzel birşey. Peki dedik babaların parçalarını hepimizin bildiği parçaları çalıp neden birlikte söylemiyoruz dedik ve NightShift adında bir grup kurduk; Crossfire dan iki eleman Sınıf64 den iki eleman ki biri eskiden Crossfire da çalan birisi :) hepimiz zaten iç içe olduğumuz kişileriz :) eğleniyoruz biz.... ama Egemen bey sizi cumartesi geceleri Yolcu barda göremiyoruz :D Neyse sorular için teşekkür ederim en yakın zamanda daha da güzel haberlerle karşınızda olabiliriz umarım hoşçakalın.

Kaya Sevinç @ myspace: www.myspace.com/kayasevinc
Crossfire @ myspace: www.myspace.com/crossfirenet

2 yorum:

  1. Kaya artık çıkarında şu albümü bizde rahatlayalım güzel müziğe muhtaç olduk =P

    YanıtlaSil
  2. Nightshift iyidir, candır.
    Hatta Myspace adresleri www.myspace.com/nightshifttr 'dir...

    YanıtlaSil