18 Haziran 2009 Perşembe

THE DATSUNS - HEADSTUNTS [2008]

Cooking Vinyl/2008
[6/10]


Yeni Zelanda’lı bıçkın dörtlü The Datsuns “başarılı debut sonrası hedef şaşıran gruplar” sendromundan muzdarip. Son birkaç yılda (ve albümde) ilk çıkışlarını yaptıkları dönemi mumla arar haldeydiler. Geçtiğimiz ay yayınlanan dördüncü albüm Headstunts rölantide seyretmeye mahkum izlenimi veren kariyerlerini hareketlendirmek için atılmış sağlamca bir adım gibi tınlıyor. Epey gürültülü patırtılı bir garaj rock/ punk/grunge çakışması “Human Error” ile açılan cd, grubun ’67 aşk yazının kimyasallı saykedelik deneyselliğine sıkı sıkı tutunmuş sekiz dakikalık “Somebody Better”la da sonlanıyor. Orta karar, iki buçuk dakikalık rock&roll patlamalarının yanında retro klavye melodisiyle akılda kalma konusunda hiç sıkıntı çekmeyen “Hey! Paranoid People!” ya da Stooges referanslı “Eye Of The Needle” ve hatta “Ready, Set, Go!” gibi özellikli şarkıların da olduğu, hızla akıp giden bir kırk dakika ihtiva ediyor Headstunts. İlk günlerinden beri, muhtaç olduğu kudreti ebeveynlerinin tozlu plak raflarında bulan yeni nesil rockçılarla birlikte adları anılan grup, lambalı Orange amfileri, Gibson gitarları, De Borst’un kontrolsüz sesi ve meşin ceketleriyle 60ların sonlarında birkaç 45’lik yayınlayabilmiş sonra da kaybolup gitmiş garaj rockçılar gibi olabilmek için hala gereğinden fazla çaba sarfediyor gibi görünüyor. Neyse ki bu defa daha iyi şarkılarla karşımızdalar.

16 Haziran 2009 Salı

## 5 Soru/Cevap: Kaya SEVİNÇ (Crossfire)

ilk albüm Aggression Treaty ile yeri göğü inleten Crossfire'dan uzun (ama gerçekten uzun) bir süredir yeni kayıtlar bekliyoruz. Stüdyoda yepisyeni şarkılar üzerinde çalışan grubun gitaristi ve kurucularından Kaya Sevinç'e 5 cevval soru sorduk.. e haliyle 5 de cevap alınca, röportaja bu sayfada yer vermek farz oldu..
İlk Crossfire albümü Aggression Treaty'den bu yana epeyce bi zaman geçti. Artık ikinci bir albümün zamanı gelmedi mi? Bildiğimiz kadarıyla kayıtlar hala sürmekte..
- İlk albümden bu yana çoook zaman geçti, 2. albümün zamanı geldide geçiyor bile aslında haklısın ama her Türk grubunun başına gelebilecek askerlik sorunları, eleman sorunları derken bu kadar vakit kaybettik. Şimdi ise ikinci albümün kayıtları hızla devam ediyor ancak yaz aylarında rafa çıkarmayı düşünmediğimiz için yazdan hemen sonra albümü görebiliceğiz.

Grubun kadrosunda da ilk albümden sonra bazı köklü değişiklikler oldu...Sence bu değişikliklerin grubun soundu ve kimmliğine etkileri avantaj ve dezavantajları neler oldu, oluyor?

- Bence her grubun eleman değişikliği soundunu ve kimliğini etkiler. Bununla ilgili söylenecek pek bişey yok bence.

Tamam bu konuyu geçiyoruz anlaşıldığı üzere:). Bir de Raven Records var Crossfire ve Stüdyo Raven denilince akla gelen :) Diken, Episode 13 ve Kasatura gibi özellikli ürünleri pisaya çıkarttınız. Gecikmeli çıkışlardan dolayı hatta fena halde eleştirildiniz. Nasıl gidiyor Raven Records'un çalışmaları, önümüzdeki aylarda neler var şirketin planları arasında?
- Evet stüdyo olarak faliyetimiz uzun yıllara dayanıyor ama yapımcı firma olayımız daha yeni, bir kaç senedir bu işi yapmaya çalışıyoruz. Tabiki yolun daha başında olan bir firma, her türlü zorluklarını biz biliyoruz ama bu işi çabuk öğreniyoruz kısa zamanda Türkiye'nin en iyi firması olacak :D. Önümüzdeki planlar içerisinde yeni gruplarımız var onları çıkartacağız kesinleşmeyen isimlerde var ama en doğru bilgileri www.ravenrecords.net adresinedn alabilir merak edenler.

Prodüktör kimliğiyle de Kaya Sevinç metal camiasında gayet iyi bilinen bir isim. Şimdiye kadar üzerinde çalışmaktan en zevk aldığın albüm/demo hangisi oldu sormak ister the dergi :) bu arada unutmadan hazır seni yakalamışken, bir prodüktörde olmazsa olmaz denilebilecek üç özellik sence neler? ( tabi zeki, çevik ve ahlaklı olması dışında!! :P)
- Üzerinde çalışmaktan en çok zevk aldığım albüm Derin 6 - İlk albümü oldu sanırım, elemanlar zaten yaşıtım ve aynı kafadan olunca şen şakrak bir ortam her zaman tercihim :D. Onun dışında single olarak şuan kayıdı en çok hoşuma giden grup Come Forth, bu adamlar çok iş yaparlar bence :) Üç özellik soruna gelirsek;
1.çok fazla müzik dinlemesi
2.kaydedecek müzisyeni dilemesi (çoğunlukla prodüktörler kendi kafasına göre iş yapıyor, bence bu işte ortak bir çalışma)
3.kurallara körü körüne bağlı kalmamalı, sürekli denemeler yaparak iyisini doğrusunu kendisi bulmalı. Örnek olarak bir mikrofonu kitabında 45 derece açıyla konulması gerektiği yazıyorsa buna bağlı kalacak kadar taş kafa olmamak gerek :D
Crossfire cephesinden en son gelen haberler arasında bir de Nightshift ismi geçiyor. Son soru bu olsun. Nedir ne değildir bu Nightshift?

- Uzun zamandır sahnelerde çalıyoruz, kendi parçalarımızı insanlar bizimle birlikte söylüyorlar ki bu gerçekten çok güzel birşey. Peki dedik babaların parçalarını hepimizin bildiği parçaları çalıp neden birlikte söylemiyoruz dedik ve NightShift adında bir grup kurduk; Crossfire dan iki eleman Sınıf64 den iki eleman ki biri eskiden Crossfire da çalan birisi :) hepimiz zaten iç içe olduğumuz kişileriz :) eğleniyoruz biz.... ama Egemen bey sizi cumartesi geceleri Yolcu barda göremiyoruz :D Neyse sorular için teşekkür ederim en yakın zamanda daha da güzel haberlerle karşınızda olabiliriz umarım hoşçakalın.

Kaya Sevinç @ myspace: www.myspace.com/kayasevinc
Crossfire @ myspace: www.myspace.com/crossfirenet

14 Haziran 2009 Pazar

-- Sinek : Bırakma @ myspace


İzmirli modern rockçılar, yeni kayıtları Bırakma'yı myspacelerine kısa bir süre önce ekledi. Daha şimdiden 3500 dinlemeyi geçen ve Hunharca adlı EP'lerinde yeralan şarkı, sonu kötü biten bir aşk hikayesinin (grubun tabiriyle) hunharca yazılmış sözlerle anlatılmış hali. Dredg ilhamlı izmir usulü bu asri zaman rock şarkısını dinlemek ve gruba bir göz atmak için:
Sinek @ myspace : www.myspace.com/sinekband

-- Download zamanı!

12-14 haziran tarihleri İngiltere'nin en büyük rock/metal açık hava festivallerinden birine sahne oluyor. Donington efsanesinin devamı niteliğindeki bu festivalden görüntüler daha şimdiden ufak ufak düşmeye başladı youtube ortamlarına.
Yeniden bir araya gelen Faith No More, cuma akşamının headlinerıydı. The Real Thing albümlerinden From Out Of Nowhere'in 2009 model konser görüntüleri hemen bu satırın altında :)

link: www.youtube.com/watch?v=e-SAjfHhjts

13 Haziran 2009 Cumartesi

MOTÖRHEAD - MOTÖRIZER [2008]

SPV/2008
[8/10]


Sex, drugs & Motörhead

Lemmy’nin daha önceki bölümlerinde: … Şanslıdır; daha 16’sında Beatles’ı izler sahnede…Noel Redding’le ev arkadaşlığı Jimi Hendrix’in roadiesi yapar kendisini…İngiliz saykedelik rock patlamasının tam ortasına düşen kahramanımız, tabla üstadı(!) Sam Gopal için gitar çalar Escalator albümünde… Hawkwind’in uçuk uzay(lı) rock tayfasına dahil olur lakin onlar için bile fazlasıyla “uçmuş” yakalanınca 30 küsur yıllık Motörhead yolculuğu başlar…
Devasa Rickenbacker bas gitarı, sonuna kadar köklenmiş amfisi, yüzündeki görkemli et beni, nevi şahsına münhasır sakalı, tıbbi gerçeklere meydan okuyan alkol(geçen sayıdaki “mükemmel içki” tarifini hatırlayın) ve uyuşturucu alışkanlıkları, nazi Almanyasına dair aksesuar koleksiyonculuğu ve yatak odasını ziyaret eden kadınların sayısıyla kült bir rock&roll ikonu olmak için doğuştan tam teçhizatlı birinden bahsediyoruz. Lakin tüm bunların yanında yepisyeni bir Motörhead albümü, etrafınızda gördüğünüz Motörhead t-shirtlerinin popülerliğiyle kıyaslandığında ne kadar merakla bekleniyor orası biraz şüpheli. Neyse ki Dave Grohl “merakla bekleyenlerden”. Hem de stüdyosu 606’yı(bir 6’sı eksik gibi sanki) grubun emrine amade edecek kadar. 95’ten beri Phil Campbell ve Mikkey Dee ile yoluna aralıksız devam eden Bay “sex, drugs and rock&roll”, Motörizer’i yine Cameron Webb gözetiminde kaydetmiş son iki albüm Inferno ve Kiss Of Death’te olduğu gibi. Kitabını yazdığı konusunda cümbür cemaat hemfikir olduğumuz gümbür gümbür safkan rock&roll baştan sona hiç hız kesmeden, sağa sola fazla sapmadan yine yerli yerinde. “One Short Life” gibi bir sert blues şarkısı, akılda kalıcı nakarat nasıl yazılır egzersizi “English Rose” ve aksak ritimli slide gitar güzellemesi “Ten Thousand Names Of God” ise albümün irili ufaklı tatlı sürprizleri. O sürekli el altında tuttuğunuz duble disklik Motörhead en iyileri toplamasını bir kenara bırakıp gıcır gıcır birkaç şarkıya ilgi göstermek için güzel bir bahane Motörizer.

faydalı ekstra linkler:
Motörhead resmi websitesi: www.imotorhead.com
Motörhead @ myspace: www.myspace.com/motorhead

12 Haziran 2009 Cuma

-- Theatre Of Tragedy 13. Oda'da

Theatre Of Tragedy, Oslo'daki Room 13 stüdyolarında şu sıralar. Tahmin edeceğiniz üzere Eylül ayında AFM etiketiyle çıkması öngörülen yeni şarkılarının kayıtlarıyla meşguller. Zeromancer vb. gruplarla çalışmalarıyla bilinen Alexander Møklebust gözetiminde stüdyoda günler geçiren TOT tayfasından daha endüstriyel tınlayan bir albüm duyacağız gibi. Liv Kristine sonrası gruba katılan The Crest eskisi Nell ile ikinci albümü olacak bu TOT'un der şu myspace linkinden bazı gıcır samplelara ulaşılabileceğini ekleyerek bu haberi sonlandırır the dergi.
Theatre Of Tragedy @ myspace

11 Haziran 2009 Perşembe

-- Asphyx: "Sapına Kadar Oldschool"

Century Media sagolsun bir güzellik yapıyor ve Asphyx'in geri dönüş albümü bizlere sunuyor 22 Haziran'da. Sunmakla kalmıyor artık pek bir alıştığımız üzere albüm türlü türlü formatta çıkıyor piyasaya. Death...The Brutal Way'in en göze çarpan formatı karton kapaklı bonus DVDli versiyonu. Bonus görüntüler grubun dillere destan 2007 Party San Festivali performansını içerecekmiş aldığımız habere, okuduğumuz blabbermoutha göre.
Bu arada "e ama bunlar geçenlerde bu isimde bir şey çıkartmamış mıydı??" diyen gözlerle bu haberi okuyanlara da küçük bi not düşelim. Death The Brutal Way (evet üç nokta olmadan) EPsi 2008 yılında çıkmış, gıcır gıcır isim şarkısı dışında bir de Celtic Frost coverı içermekteydi.
DVDnin tracklisti şu şekilde:
01. Vermin
02. M.S. Bismarck
03. Serenade In Lead
04. The Sickening Dwell
05. Food For The Ignorant
06. The Krusher
07. Wasteland Of Terror
08. Asphyx (Forgotten War)
09. Pages In Blood
10. The Rack
11. Last One On Earth

10 Haziran 2009 Çarşamba

THE SUBWAYS - ALL OR NOTHING [2008]

Warner Bros / 2008
[7/10]


İngiliz delişmen trio bu kez Butch Vig’in kanatları altında

İlk albümünüzle “Rock & Roll Queen” ve “With You” gibi iki asri zaman grunge hiti yaratabiliyor, hele bir de İngiltere’nin güneyinden çıkıp Atlantik’in karşı yakasında da başarılı olabiliyorsanız, ikincisi için stüdyoya girerken yanınıza çıtayı daha da yukarı taşımaya muktedir birini almakta fayda var. En azından The Subways’in aklında bu varmış gibi görünüyor. All Or Nothing’de Butch Vig ile çalışmaya karar verirken bu İngiliz aksanlı gürültülü üçlü hayranı oldukları dönemin en gözde prodüktörünü işe dahil ederek ikinci albüm sendromu kazalarına kurban gitmemeyi de garantilemiş. Stoner rock riffleriyle gayet agresif başlayan All Or Nothing, birkaç brit pop estetiklerine yakın duran (kan çekiyor tabi haliyle) şarkı ve sondaki “Lostboy” gereksizliğine rağmen, 90’lar başı Amerikan alternatif rockına özgü neredeyse tüm kuralların bir bir üzerinden geçiyor. Evet yepyeni sesler, tarzlar veya tavırlar ihtiva etmiyorlar. Ama gerek sahne performansları (internet üzerinden birkaç videoya göz atmakta fayda var grubun sahne performansının nasıl olduğunu yerinde görebilmek için… Charlotte Cooper’a da ayrıca dikkat) gerekse iyi yazılmış ve kuralına uygun kaydedilmiş şarkılarıyla 2008’de pek sık karşımıza çıkmayacak kıvamda bir albüm yapmış The Subways. Billy Lunn’un basit ama jilet keskinliğindeki rifflerini, Charlotte Cooper’ın gürüldeyen melodik bas yürüyüşlerini(kendisine dikkat demiş miydim?) ve Josh Morgan’ın kendini paralayan muppet show davulcusu “Animal” kıvamındaki davullarını ıskalamamış Butch Vig. Prodüksiyonu kendisinden beklenildiği üzere allayıp pullamış ama şarkıların, o kanlı canlı çalınıyormuş havasını kaybetmelerine de izin vermemiş. İngiltere’deki açık hava festivallerinin gözdesi gruba da bu tarz bir yaklaşım cuk oturmuş. Billy ve Charlotte arasındaki aşk meşk mevzuları bir kazaya sebebiyet vermez ya da Charlotte, Josh Homme (bkz. Melissa Auf der Maur örneği) ile tanışıp solo işlere kalkışmazsa, The Subways’den daha uzun yıllar eli yüzü düzgün albümler dinlemeye devam edeceğiz gibi.

**daha önce rolling stone türkiye'de yayımlanmıştır söylemedi demeyin ..

faydalı ekstra linkler:

The Subways resmi websitesi: www.thesubways.net
The Subways @ myspace: www.myspace.com/thesubways

-- Darkest Hour ve The Eternal Return stüdyo maceraları bölüm I

The Eternal Return albümlerinin Victory Records etiketiyle çıkmasına sayılı günler kala, Washington'lu grup kayıt sürecinin belgeleyen görsel malzemeleri teker teker dinleyicileriyle paylaşıyor. Küçük bir de dip not verelim: Albüm geçen sene gruptan ayrılan gitarist Kris Norris'in yerine gelen Mike "Lonestar" Carrigan ile Darkest Hour ilk stüdyo albümü olacak.

link: www.youtube.com/watch?v=HEAPNmGQulw

TRIVIUM - SHOGUN [2008]

Roadrunner Records/ 2008
(7/10)


Floridalı dörtlü, iddialı ikinci albümleri The Crusader’ın gereğinden fazla Metallica tınlama zaafını üzerlerinden epey atmış, hafif hafif epik sulara yelken açmış Shogun’da. Hayatlarımıza TRT vesilesiyle girip, Anjin-san ismini dilimize kazandırmak gibi kalıcı etkilere sahip televizyon dizisiyle aynı ada sahip üçüncü Trivium albümü, promosyon konusunda deha kıvamında bir uzmalığa sahip Roadrunner’ın hummalı dürtüklemeleriyle yine son aylarda her taşın (ve dergi kapağının) altından çıkıyor. Kaydettikleri 20 şarkıyı modern metalin en çok ilham aldığı gruplardan birinin, Machine Head’in esas adamı Robb Flynn’in, tavsiyeleriyle eleyip 11’e indiren grup, günümüz metal estetikleriyle ile ebeveynlerinizin kulaklarını rahatsız etmeyecek melodiler arası dengeyi kurmak için epeyce uğraşmış bu sefer. Sonucunda da bugüne kadar ki en kendilerine özgü işi ortaya çıkarmışlar. İçinde kaybolup, başını sonunu bilemeyeceğiniz uzunlukta bir albüm daha yapmazlarsa eğer, “genç metalciler” etiketinden sıyrılıp esaslı ağabeyler arasına dahil olmamaları için hiçbir eksikleri yok.

**daha önce rolling stone türkiye'de yayımlanmıştır söylemedi demeyin ..

faydalı ekstra linkler:

Trivium resmi websitesi: www.trivium.org
Trivium @ myspace: www.myspace.com/trivium

-- Killswitch Engage yeni albüm yeni video

Haziran sonunda piyasaya arzı endam edecek olan ve grubun kendi ismini taşıyan yeni Killswitch Engage albümü için geri sayım devam ederken, albümden ilk video da internet ortamlarındaki yerini aldı. Starting Over adlı şarkıya ilk klibi çeken "pelerinli-şortlu adam" Adam Dutkiewicz ve çetesi, bu sefer produksiyonla alakalı işleri artık şu sıralar her taşın (albümün de denebilir tabi) altından çıkmasına pek bir alıştığımız grunge çağının esas adamlarından birine, Brendan O'Brien gözetiminde halletmiş. Grubun daha önce Rose Of Sharyn ve My Curse gibi görsel işlerine de imza eden yönetmen Lex Halaby, Starting Over'da da grubu yalnız bırakmamış.
Albümün sahaya çıkan ilk onbiri şu şekilde:
01. Never Again
02. Starting Over
03. The Forgotten
04. Reckoning
05. The Return
06. A Light In A Darkened World
07. Take Me Away
08. I Would Do Anything
09. Save Me
10. Lost
11. This Is Goodbye
Bonus kulübesindeki şarkılar ise:
12. In A Dead World
13. My Curse [canlı]
14. Rose Of Sharyn [canlı]
15. Holy Diver [canlı]

Starting Over videosu için: www.youtube.com/watch?v=ZG2Ttk8u7vE

-- Samael: "Biraz daha şarap?"


Bu yılın en iyi albümlerinden birine imza atan isviçre topraklarının medarı iftiharı Samael cephesinden ilginç bir haber göze çarptı geçtiğimiz günlerde. Grubun resmi websitesinden satışa sunulan bir üründen bahsediyoruz. "En seçkin" Gamay, Diolinoir ve Sangiovese üzümlerinden derin ve karanlık aromalı bir içimi var şeklinde tanıtılan ürün bir Samael şarabı. Alliance adı verilen bu özel(!) şarabı 21.99 Euro gibi bir fiyata satın almak için veya nedir ne değildir diye bir göz atmak için tıklayın.

link: Samael resmi websitesi

9 Haziran 2009 Salı

-- Amberian Dawn - He Sleeps In A Grove

29 Haziran'da ikinci uzunçalarları The Clouds Of Northland Thunder'ı piyasaya çıkartmaya hazırlanan Fin diyarlarının kadın vokalli senfonik metalcileri Amberian Dawn, albümün çıkmasına bir kac hafta kala, He Sleeps In A Grove isimli parçaları için bir de video çekmiş.
video hemen aşağıda, grubu merak edenler içinse: www.amberiandawn.com

link: http://www.youtube.com/watch?v=-IrlUb2QSIo&feature=player_embedded

8 Haziran 2009 Pazartesi

-- Compos Mentis: üç gıcır şarkı online!

22 Haziran'da piyasada kendine yer bulacak olan Danimarkalı Compos Mentis'in üçüncü albümü Our Kingdom Of Decay'den bir değil, iki değil, tam üç şarkı şu anda grubun myspace sayfasından dinlenebiliyor. Danimarka gibi dışardan refah ve özgürlükler diyarı gibi görünen bir yerin tarihindeki normal şartlar altında çok da gurur duyulmayacak fakat bir metal grubu için de alabildiğine ilginç ve üzerine şarkı yazılası konuları sözlerine yansıtan grup, Our Kingdom Of Decay'in genel temasını da bu "çürüyen krallık" üzerine kurmuş anladığımız kadarıyla.
buyrun bir de siz göz atın:
Comppos Mentis @ myspace
Compos Mentis resmi websitesi

-- Jon Oliva's Pain !!


Bu hafta sonu Ankara ve İstanbul'da sahne alacak Savatage kültünün arkasındaki iki kardeşten biri, Jon Oliva'nın, kendi grubu ile 31 Mayıs'ta Hollanda'da verdiği konserden bir kaydı paylaşmak ister The Dergi. İki saatlik performanslarında hem Jon Oliva's Pain adıyla şimdiye kadar çıkarttığı dört albümden parçalar hem de hatırı sayılır miktarda Savatage hitine yer vermeyi ihmal etmiyorlar. Mevzu bahis konserden bir Gutter Ballet videosu:
link: www.youtube.com/watch?v=_ujGjdgOpGE

7 Haziran 2009 Pazar

-- Black Tooth @ Sweden Rock festivali görüntüleri

TV'lerin pek sevdiği "başka yerde yok" atraksiyonuna girmek istemekte The Dergi şu anda.
Şimdilik sadece 200 kişinin izlediğini gördükten sonra "başka yerde yok", "ilk defa The Dergi'de" gibi ibareler kullanılabilir bu video için.
Sweden Rock Festivali'nin kendine ait bir youtube kanalı var ve bu seneki festivalle ilgili tonlarca video mevcut, sürekli de ekleniyor. Bu sene festivalde sahne alan Black Tooth da SwedenRockTV'ye konuk gruplardan biri..

link: http://www.youtube.com/watch?v=lJ4l-_t6oxo




Black Tooth @ myspace: www.myspace.com/blacktoothmusictr

-- Yeni Converse All Star'lar



-- Dark Funeral stüdyoya giriyor..

Lord Ahriman'ın kelamlarına göre grup 10 Haziran'da Dark Funeral yani albüm için resmen stüdyoya kapanıyor. Hangi stüdyo derseniz -ki merakınızı hemen giderelim- yer efsanevi marka soundların diyarı Abyss Stüdyoları. Henüz ismi belirsiz olan albümün prodüktörü tahmin edeceğiniz üzere Peter Tägtgren olacak. En son 2005'te Attera Totus Sanctus vesilesiyle karanlıklara hükmeden grup, bu sefer daha "çeşitlilik" ihtiva eden şarkılarla çıkacak dinleyecilerinin karşısına.

Dark Funeral @ myspace: www.myspace.com/darkfuneral

-- Thrashfire vokal arıyor..


Ekim 2006'dan bu yana Ankara'lı thrash geleneğini sürdüren isimlerden biri olan Thrashfire bir süredir harıl harıl yollarını ayırdıkları vokalistleri Şeref'in yerini doldurmaya çalışıyor. İlgilenenler grubun myspace sayfasına bir göz atarak iletişime geçebilir. Vokalle ilgilenmiyorum ama grubun kayıtlarını dinlemek istedim şimdi bir an diyorsanız o zaman yine mevzu bahis myspace profili derdinize derman olacak kudrette.

Thrashfire @ myspace : www.myspace.com/thrashfire

6 Haziran 2009 Cumartesi

-- Roaming In The Land: Ten Years Later DVD

İtalyan metalciler Kaledon 10. yılları şerefine verdikleri konserin kayıtlarını bir DVD olarak piyasaya çıkartmakla meşgul şu sıralar. 30 Ekim 2008'de İtalya, Morena'da gerçekleşen mevzu bahis konserde 4 şarkıda grubun orjinal vokalisti Anthony Drago'da konuk olmuş.
DVD'nin fragmanı budur efendim:


http://www.youtube.com/watch?v=Cv5QS6GGs7Y
Kaledon @ myspace: www.myspace.com/kaledonband

-- Altaria: Yeni şirket, yeni albüm, yeni mp3

Fin diyarlarının progresifli powerlı metalcileri Altaria geçtiğimiz hafta Escape Music ile anlaştığını duyurdu. Grubun hali hazırda kayıtları tamamlanmış olan Unholy isimli yeni [4.]albümü de bu şirketin etiletiyle raflarda (ve download sitelerinde) yerini alacak. Tüm kayıt aşamalarının toplamda nerdeyse altı ay sürdüğü albümün çıkış tarihi henüz kesinlik kazanmamış. En geç bu yaz sonuna kadar piyasaya çıkması beklenen yeni Unholy'den Warrior adlı gıcır gıcır şarkıyı dinlemek için linke "save as/farklı kaydet" demek yeterli..
mp3: Altaria - Warrior

Altaria @ myspace: www.myspace.com/altariametal
Altaria - Frozen Hearts video: www.youtube.com/watch?v=OUATEfhO3Xs

-- Dokken + Brides Of Destruction = Souls Of We?

80lerin güzide grubu Dokken'ın efsane gitaristi George Lynch ve Tracii Lords'un Nikki Sixx işbirliğinin kısa ömürlü meyvesi Brides Of Destruction'ın bol dövmeli vokali London Legrand bir süredir Souls Of We adı altında yaptıkları şarkıları en nihayetinde bizlerle paylaşıyor.
London'un fena halde kendine özgü bir şair olarak tanımlayan Lynch bu projeden oldukça tatmin olmuş görünüyor. Let The Truth Be Known albümünü oluşturan besteler aslında bundan tam 5 yıl önce tamamlanmış lakin Legrand'ın Brides Of Destruction macerası bu parçaların gün ışığına çıkışını epey bir geciktirmiş haliyle.

meraklandıysanız grubun myspace sayfasına hemen bir kulak kabartmak şart gibi o zaman:
Souls Of We @ myspace

-- Eric Peterson imzalı yeni Dean gitarları

Dean markasının Testament'in demirbaş gitaristi Eric Peterson ile imzalı bir gitar serisi için anlaşıyor. "Old Skull V" isimli model bu işten epey mutluluk duyduğu her halinden belli olan Peterson'ın bir süredir kullandığı bir gitarmış. Süsü püsü ve EMG manyetikleri tam takım yerli yerinde olan Old Skull V ile ilgili bir tanıtım videosu mevcut paylaşmadan olmaz.

http://www.youtube.com/watch?v=M83VNxi0tpI&feature=player_embedded

5 Haziran 2009 Cuma

BLACK STONE CHERRY - FOLKLORE AND SUPERSTITION [2008]

Roadrunner / 2008
(6/10)


2000’lerin modern alternatif rock gruplarının sıklıkla bir önceki on yılın yenilikçi ve keşifbaz isimlerinin karbon kopyası olmaktan öteye gidemediği zamanlarda Black Stone Cherry debut albümüyle pek çok dinleyiciye ilaç gibi gelmiş, heyecanlandırmıştı. Ticari başarıyı baltalamayacak dozdaki sert rockları, Lynyrd Skynyrd’ın oğulları sıfatına –mesela Kid Rock’tan- çok daha yakışır “güneyli” görüntüleri, enstruman kabiliyetleri ve Black Label Society’den Alice In Chains’e Led Zeppelin’den Nickelback’e bol çağrışımlı besteleri kulaktan kulağa yayılarak hak ettiği ilgiyi görmüştü. Folklore And Superstition’daysa müziklerini üzerine inşa ettikleri grunge sonrası modern rock estetikleri ve klasik rock tarihinin olmazsa olmazları formulü bu defa ilk albüm kadar iyi işlemiyor. Daha kulak dostu tınlayan bir prodüksiyon, daha Billboard Modern Rock listesinde başarılı olmaya endeklenerek “tasarlanmış” nakaratlar ve “Peace Is Free” gibi kulağa hiç de samimi gel(e)meyen şarkı sözleri “iyi işlememe” durumunun sebeplerinden bazıları gibi görünüyor. Ama baltayı taşa vurdukları anlamına da gelmemeli bu bahsi geçen “daha”lar. Her halukarda emsalleri ve akranları arasından rahatlıkla sıyrılıp ilgiye mazhar olabilecek kadar da işinin ehli şarkılar (mesela “The Key” gibi) barındırıyor Folklore And Superstition.

**daha önce rolling stone türkiye'de yayımlanmıştır söylemedi demeyin ..

faydalı ekstra linkler:

Black Stone Cherry resmi websitesi: www.blackstonecherry.com
Black Stone Cherry @ myspace: www.myspace.com/blackstonecherry
"Blind Man" videosu için: www.youtube.com/watch?v=ZmQls0Nu1HI

4 Haziran 2009 Perşembe

..:: Vakti Zamanında # 01

Slayer ... yıl muhtemelen 1985

-- Affliction'dan tur haberleri


İzmir'in veteran melodik deathcileri Affliction ikinci albümleri Execution Is Necessary sonrası yollarına hızla devam ediyor. Insano Booking ile çalışan grup, bu işbirliği vesileyle önümüzdeki Ekim ve Kasım aylarında Avrupa yollarına düşüyor. Henüz detaylar kesinleşmemiş anladığımız kadarıyla ama gelişmelerin takipçisiyiz.


Affliction @ myspace

## 5 Soru/Cevap : Martensmith

İkinci demoları Mental Sequences'ı iki ay kadar önce çıkartan Ankaralı grup Martensmith'in gitar ve vokal görevlerinin başındaki Özer'le The Dergi'nin ilk röportajını yaptık. 5 Soru/Cevap serisinin ilki huzurlarınızda...
Bu arada grup The Dergi'ye özel olarak yeni şarkılarından Selffear'in mp3'ünü bu linkten bizle paylaşıyor. İndirmek için tıklayın.

Siz birkaç yıl önce Impulse adıyla tanıdığımız ve demosunu edindiğimiz grupsunuz değil mi? E peki nereden çıktı bu Martensmith ismi?
-Evet o Impulse biziz. O Impulse zamanında tam gaz giderken ordan elin Amerikalı’sı Myspace’den mesaj attı “kardeşim biz o isimde grubu 1974’te kurduk,grup aktif değil ama isim hakkı hala bizde, kendi ülkenizde iş yapacaksanız yapın ama internette reklam yapma hakkınız yok” diye. Biz de madem daha albüm falan yok, ismi değiştirelim yolun başında denebilecek bir aşamadayken diye düşündük. Uzun süren kafa patlatmalar sonucu Martensmith ismini bulduk.

Her ne kadar küçük ölçekli de olsa isim değiştirmek bir grubun başına gelmesi en istenilmeyecek olaylardan biri… Siz bu handikaptan nasıl kendinizi sıyırmayı düşünüyorsunuz, yoksa sence çoktan sıyrıldınız bile mi?
-Hayır malesef işin içine eleman değişikliği de girip biz de bir yıl tembellik yapınca Impulse ismiyle yaptığımız tüm işler unutuldu ve sıfırdan,sanki yeni kurulmuş bir grup gibi başlamamız gerekti. Hala takip eden ,”aaa bunlar eski Impulse olm” diyenler olmuyor değil ama tabi eski tadı olmuyor henüz. Nasıl kurtulacağız peki??? Eskisinden çok daha iyi çalıyoruz, beste yapıyoruz ve sahne şovu yapıyoruz. Çok daha iyi bir ürün çıkardık piyasaya. Yani çok daha fazla çalışıyoruz ve sonucunu görmeye başladık bile.

Mental Sequences isimli bir demo EP’yi kısa bir süre önce piyasaya çıkarttınız. Çıkarttınız diyorum çünkü para verilerek alınıp evde rafa koyulabilen bir ürün var elimizde, bir rapidshare linki yerine. Neden diye sormamak olmaz şimdi bu tercihin sebebini?
-Dürüstçe söyleyeyim...Impulse ismiyle piyasaya sürdüğümüz Trident of Life demosunu bedava dağıtmıştık. Yaklaşık 1000 tane cd dağıttık ve bu bize oldukça fayda sağladı tanınma açısından. Fakat parasal anlamda tamamen göçtük. Çünkü bilindiği gibi Türkiye’de bu işten para kazanmak konserde çalarak olsun, ürün satarak olsun çok çok zor. Yani konuşulan rakamlar çok komik rakamlar aslında. Şimdi maliyet fiyatına cd’leri satıp maliyeti karşılayıp yeni cd bastırabiliyoruz ancak. Çünkü kriz bizi teğet geçmedi vallahi. Para yok napalım.Yeni demoda, thrash grubu Impulse yerine, daha modern tınlayan ve daha melodik bir Martensmith söz konusu… hatta yer yer Bullet For My Valentine’i anımsatan vokaller bile mevcut gibi geldi bize. Ne dersin?
-Tarz olarak ard arda konulmuş bölümler yerine birbirne bağlanan, geçişleri olan, zengin içerikli şeylerden hoşlandığımızı ve onların daha iyi tınladığını düşündük. Bir de Türkiye’de denenmemiş şeyler ortaya koyduk. Yani bu tarzda başka grup yok benim duyduğum. Başka tarzlara kötü demiyorum tabi ki sadece bu tarzın olmadığından bahsediyorum. Vokal olayına gelince, brutal ya da scream vokal benim tercih ettiğim tarzlar değil ülkemizdeki çoğu grubun aksine. Ben daha eski kafa kirli vokallerden yanayım. O dertle uğraşıyorum. Ama oldukça zor diyebilirim, yani belki de bana öyle geliyordur yeteneksizliğimden(!). BFMV konusunda, onun core vokal kısımları değil de clean söylediği kısımlarda ses rengimizin benzediği konusunda şeyler bana da söylendi. Umarım bu iyi anlamda söyleniyordur şayet benzerlik varsa.

Gelecek planları neler grup için? Üniversite bitene kadar çok aktif olup ardından “normal düzenli yaşam formuna” geçiş mi yapacaksınız yoksa gidebildiği yere kadar bu işi götüreceğiz mi diyorsunuz?
-Valla gittiği yere kadar gider düşüncesindeyiz. Daha iyi olmak için de sürekli çalışıyoruz. Ama bu ülkedeki grupların çoğunun sonu gibi iş hayatı başlayınca dağılma aşamasına gelirsek de konuştuğumuz şey hep şu “Abi hiç olmadı haftada 2 gün stüdyoda sevdiğimiz şarkıları çalarız, beste yaparız,takılırız!!!”. Ama şu anda bunu düşünmeye gerek yok çünkü yola yeni çıktık ve oldukça hızlı ilerliyoruz!!!

Martensmith @ myspace: www.myspace.com/martensmith
Martensmith - Selffear live @ konya videosu için: www.youtube.com/watch?v=5vRKH2k18xE


3 Haziran 2009 Çarşamba

-- Abbath der ki "All Shall Fall"

6 Haziran'da Sweden Rock'ta sahne alacak Immortal, geri dönüş albümünün adını en sonunda açıkladı! Sonbahar gibi uzun süredir grubun her daim yanında olan Nuclear Blast'tan çıkacak albümün adı All Shall Fall olacak. Norveç'teki Grieghallen Stüdyo ve meşhur Abyss Stüdyolarında kayıtları gerçekleşen albümle ilgilli olası haber ve detayları takip etmek için:
Immortal @ myspace

-- 21 Ağustos Vader günü


Polonyalı devasa deathçiler en sonunda yeni albüm Necropolis ile ilgili detayları Nuclear Blast vasıtasıyla cümle aleme duyurdu. 21 Ağustos günü yayınlanaca olan yeni Vader albümü şarkılarınızı gözünüz kapalı teslim edeceğiniz prodüktörler listesinde ilk beşte yer alan Tue Madsen tarafından kaydedilmiş. "Yeni bir güç modellemesinde bulundu" diyor grubun esas adamı Peter, Madsen için. "Vader'ı hem sert hem de temiz bir şekilde kaydedilmek kolay bir iş değil. Master kayıtları ilk dinlediğimde Tue'nun müthiş bir iş çıkardığını düşündüm. Hiçbir Vader albümü ne bu kadar güçlü tınladı şimdiye kadar ne de bu kadar tüm ince detayları duyabileceğiniz kıvamda kristal temizliğinde kaydedildi." Gördüğünüz gibi bu sözleri duyup da iştah kabarma sendromları göstermemek elde değil.
Kapak tasarımı Jacek Wisniewski tarafından yapılan Necropolis'te yer alacak muhtemel şarkı listesi :
1) Devilizer
2) Rise Of The Undead
3) Never Say My Name
4) Blast
5) The Seal
6) Dark Heart
7) Impure
8) Summoning The Futura
9) Anger
10) We Are Horde
11) When The Sun Drowns In Dark
Bonus:
12) Black Metal
(Venom cover)
13) Fight Fire With Fire
(Metallica cover)

-- Gariplikler kralları yeni albüm kaydetmeye vakit bulmuş

Gwar, Metal Blade kanatları altında yeni bir albümle geliyor üç vakte kadar. İngilliz Metal Hammer dergisinin yoğun ve inatçı desteğiyle son bir kaç yıldır tekrar hareketli günler geçiren grup, Lordi'nin "canavar" metalinin prototipiydi biliyorsunuz. Lust In Space adını taşıyacak yeni Gwar albümü grubun aynı zamanda bir nevi 25. yıl kutlaması da olacak. Lakin işin Gwar yanı 25.yıl kutlamasını bir yıllık bir süreç yerine tam iki yıl yapmaya karar vermiş olmaları. E böylesi bir gruptan böylesi fikirler beklenirdi zaten der Lust In Space'in şarkı listesi ile bu post'u sonlandırır The Dergi.
01. Lust in Space
02. Let Us Slay
03. Damnation Under God
04. The UberKlaw
05. Lords and Masters
06. Metal Metal Land
07. The Price of Peace
08. Where is Zog?
09. Make a Child Cry
10. Release the Flies
11. Parting Shot
12. GWARnography (bonus)

2 Haziran 2009 Salı

-- Cavil'den yeni şarkı


2008 yazından beri aktif olarak hareket eden Cavil, myspace sayfalarından yepisyeni bir kayıtlarının sample halini yayınladı. Modern metal kulvarında hardcore/screamo birlikteliğinden ortaya çıkan ürünler veren grubun ismini henüz acıklamadıkları görülen yeni bestelerini dinlemek için tıklayın.

ALICE COOPER - ALONG CAME A SPIDER [2008]

SPV / 2008
(7/10)


Rock dünyasına şok edici sahne şovlarını bahşeden, yıllandıkça daha da korkunçlaşan(!) (ve golfte ustalaşan) Alice Cooper yeni bir albüm yaptığında artık belki eskisi kadar şaşalı bir seremoniyle karşılanmıyor ama inişli çıkışlı kariyerini her daim ayakta tutabilecek bir numarayı mutlaka ama mutlaka bulmayı başarıyor. Bu sefer Spider isimli bir seri katilin hikayesi üzerine kurulu bir albüm var elimizde. Spider’ın örümcekli, bol kloroformlu ve kozalı hazin(!) hikayesiyle ilgilenirken bir taraftan da Slash (“Vengeance Is Mine”daki solosu göz kamaştırıcı) ve Ozzy Osbourne konukluklarına tanık oluyoruz. Safkan rock & roll ve yetmişlerin ilk yarısının glam rock kıstaslarına harfiyen uyan şarkılar, ufak tefek (bazen epeyce eğreti duran) elektronik altyapı ve seslerle de modern zamanlara göz kırpmayı ihmal etmiyorlar. Yani müzikal anlamda ve prodüksiyon tarzıyla bir önceki albüm Dirty Diamonds’da kaldığımız yerden devam. Along Came Spider’ın esas eğlenceli yanı Cooper’ın satirik sularda seyreden hikaye anlatıcılığı. Bu da malumunuz kendisinin en büyük özelliklerinden biri zaten. Artık “School’s Out” ya da “Poison” gibi yıllara meydan okuyabilecek şarkılarla karşımızda olmadığının farkında olarak dinlediğinizde gayet eğlenceli anlar geçirebileceğiniz bir albümle çıkıyor karşımıza Cooper. Noktayı albümdeki Steven sürprizini aman gözden kaçırmayın diyerek koyalım. Üç vakte kadar yeni bir “kabus” bizi bekliyor olabilir.


**daha önce rolling stone türkiye'de yayımlanmıştır söylemedi demeyin ..

faydalı ekstra linkler:
Alice Cooper @ myspace: www.myspace.com/officialalicecooper