20 Ağustos 2010 Cuma

-- Yoksa hala yeni All That Remains şarkısını dinlemediniz mi?



O zaman bu 'official' mp3 aparatı marifetiyle tez elden indirile, dinlenile!

www.myspace.com/allthatremains

17 Ağustos 2010 Salı

OPETH - BLACKWATER PARK [2010 - Legacy Edition]

(MFN - Sony)

Opeth diskografisinin en nadide albümü şanına yaraşır bir “efsane edisyonu” etiketiyle, Mikael Akerfeldt ve dostlarının 20.yıllarını kutladıkları şu günlerde tekrar müzikli dükkanların “yeni çıkanlar” raflarında. Hem de çok şık, ciltli bir kartonet, albümün keyfine varabilme dozunu iyice arttıran 5.0 DVD ses kalitesi ve yapım belgeseli bonusu ile birlikte. 2001’de yayımlandığında grubun kariyerindeki belki de keskin virajı kazasız belasız atlatıp yeraltından hızla çıkmalarına sağlayan Blackwater Park, Opeth’in ekstrem metal ile progresif rock arasında tutturduğu o eşsiz dengeyi (tabii bir de Bay Procupine Tree” Steven Wilson’un maharetli prodüksiyonunu da unutmayalım) öyle iyi yansıtıyor ki aradan geçen 9 yıla rağmen hala ilk günkü kadar “taze” ve zihin açıcı geliyor kulağa.

... Billboard Türkiye'den

7 Ağustos 2010 Cumartesi

ACİL SERVİS - DUR, BEKLE (SWF/EMI, 2010)

Nekropsi usulü bir kelam ederek başlayalım: “14 yılda bir yayınlanır”.
Değirmenlere karşı “cesurca” durabilen isimlerden biri olarak hafızalarımıza kazılı Acil Servis. Türkçe rock olur mu olmaz mı tartışmalarına “bal gibi de olur” cevabını verebilmemizi sağlayan albümlerden birini; Küçük Adam’ı dinleyeli ve “o Temmuz akşamı”nın peşine düşeli tam 14 yıl olmuş.
Şimdi nihayet bir ikinci albüm ile tekrar aramızdalar. Ertan Kızıltan’ın güçlü sesini, Emre Karabulut’un işinin ehli blues dokunuşlarını dinleyebilmek hala müthiş keyifli. Albümün geneline hakim olan duygusal, biraz sitemkar biraz da kırılgan ruh hali ancak Tango ritimli “Sarhoş” ya da Kızıltan’ın Ian Gillan’ı aratmayan çığlıklarıyla dikaktimizi hemen çeken “Geçmiş Olsun” gibi şarkılarda değişiyor. Albümün belki de en sönük anları Pentagram’ın “Sonsuz”unu fazlaca çağrıştıran vokal melodisi ve günü yakalama niyetini epeyce belli eden nakaratıyla klip şarkısı “Yanıma Gel” de yaşanıyor. En güzel anlarıysa “Aşkla İşin Olmaz” ve “Dur, bekle…”de.
Elimizde gayet iyi yazılmış, çalınmış ve kaydedilmiş, her şeyi yerli yerinde bir rock albümü var. İlgi göstermemek olmaz.

(Billboard Türkiye'den)