29 Temmuz 2009 Çarşamba

SOUL DOCTOR - FOR A FISTFUL OF DOLLARS [2005]

Frontiers/2005
(7/10)

Pırıl pırıl bir prodüksiyon kalitesi, Rockstar filmindeki şarkıları seslendirmesi vesilesiyle “ağzımız bir karış açık kalarak dinlediğimiz vokalistler” listesine dahil olan Stelheart’tan Mike Matijevic’i andıran (ve neredeyse onun kadar iyi olan) bir vokal ve hard rockın bildik, denenmiş ama bir o kadar güzel ve hedefini ıskalamayan formüllerine sadık bir albüm For A Fistful Of Dollars.

28 Temmuz 2009 Salı

-- Necrophagist'ten yeni şarkı?

Blabbermouth'un yalancısıyız...
6 Haziran'da Virginia, Amerika konserlerinde "Dawn And Demise" adlı yeni bir bestelerine yer vermişler, Metal Injection'da kayda almış..

-- ...ve karşınızda Megadeth - Endgame kapak tasarımı

15 Eylül'de piyasaya çıkması beklenen yepisyeni Megadeth albümünün kapak tasarımı en sonunda görücüye çıktı. Andy Sneap prodüktörlüğünde kaydedilen albümün şarkı listesi aşağıdaki gibi olacak:
01. Dialectic Chaos
02. This Day We Fight!
03. 44 Minutes
04. 1,320'
05. Bite The Hand That Feeds
06. Bodies Left Behind
07. Endgame
08. The Hardest Part Of Letting Go... Sealed With A Kiss
09. Headcrusher
10. How the Story Ends
11. The Right To Go Insane

24 Temmuz 2009 Cuma

TESLA - FOREVER MORE [2008]

Rykodisc Records/ Tesla Electric Company Rec.
[8/10]

Ait oldukları döneme saplanıp kalmamış gruplara saygı duymakta fayda var. Geçmiş günlerin zafer(!) dolu ışıltılı anlarını tuhaf bir nostalji duygusuyla devam ettirmeye çalışıp hem kendilerine hem de dinleyicilerine iyilik ettiklerini sanan müzisyenlerden uzak durmakta da.
Neyse ki Tesla bu yukarıda tanımlara uymayarak yoluna devam edebilmiş ender “80ler” hard rockçılarından. Dönemdaşlarının görkemli saçlar için.... devamı için tıklamaktan çekinmeyin

20 Temmuz 2009 Pazartesi

-- Helsinki Vampirleri için geri sayım başladı

Fin diyarlarının karanlık adamları, Amerika'da da kendilerine hatırı sayılır bir takipçi kitlesi bulmalarının ardından birbiri ardına daha az gotik daha çok rock'n roll tınlayan albümler çıkartıyor. Ağustos sonu piyasaya verilecek olan gıcır gıcır The 69 Eyes şarkıları da bu formatta olacak gibi görünüyor. Neden mi? bknz. ilk klip "Dead Girls Are Easy" ..
yönetmen: Jackass tayfasının en metalcilerinden Bam Margera..
http://www.youtube.com/watch?v=Y1AEC5hQVM

9 Temmuz 2009 Perşembe

-- Crimson Glory'nin sesi ...

80'lerin ikinci yarısının özellikli grubu Crimson Glory'nin kendine özgü ses ve tarzıyla akıllarda yer etmeyi kolaylıkla başaran vokalisti Midnight (gerçek adıyla John Patrick Jr. McDonald), 8 Temmuz'da böbrek ve karaciğer yetmezliği yüzünden yaşamını kaybetti. Transcendence gibi her arşivin baş köşesine yakın bi yerlerde olması muhtemel bir albümün arkasındaki en önemli isimlerden biri olarak hafızalarımızda yer edecek olan Midnight, Crimson Glory ile kaydettiği üç albümün ardından bügüne kadar orta karar solo çalışmalarla müzik yapmayı sürdüyordu.

http://www.crimson-glory.com