29 Mayıs 2009 Cuma

-- Voivod Infini ile global uyarıyor

Kanada'nın nevi şahsına münhasırlık konusunda sınır tanımayan grubu Voivod, gitaristleri Denis "Piggy" D'Amour'un ölümünden sonra yeni bir albümle tekrar çıkıyor karşımıza. Piggy'nin ölmeden önce kaydettiği demolardan seçilerek oluşturulan 13 şarkıdan oluşuyor ki bunlardan ikisini şu anda grubun myspace sayfasından da dinleyebiliyoruz. Voivod'a bir süredir eşlik eden Jason Newsted yine bu albümde de hem kayıt sürecinde hem de yaratıcı aşamada aktif rol üstlenmiş anladığımız kadarıyla.
Infini adı altında piyasaya çıkacak bu 13 Piggy yadigarı şarkı Amerikan semalarında Relapse, Avrupa'da ise Nuclear Blast etiketiyle raflarda yer alacak.
myspacele ugrastırma bizi diyenler için albümden Global Warning'in youtube usulü dinleme videosunu de gururla sunar the dergi


http://www.youtube.com/watch?v=_SgN2fqABoo&feature=player_embedded

28 Mayıs 2009 Perşembe

-- Job For A Cowboy kasabaya geri dönüyor..

Ortalığı darma duman eden ilk albüm Genesis'in takipçisi gıcır gıcır Job For A Cowboy albümü temmuz başında piyasayalara bomba gibi düşmeye hazırlanıyor. Ruination ismini taşıyacak albümden çok yakında bir de video izleme şansımız olacak. Çekimleri haziran başında gerçekleştirilicek bu video için grup bir dizi hayranını da çekimlere dahil olmak üzere davet etmiş. Anlaşılacağı üzere epey "ter"li ve hareketli bir video bizi bekliyor. Bu arada bahsettiğimiz şarkı da "Regurgitated Disinformation"

19 Mayıs 2009 Salı

-- Relapse'in yeni gözdesi GRAVES OF VALOR


Relapse Records 1 Haziran'da yeni gözdeleri Graves Of Valor'un tozu toprağı metal Tampa'da Mana stüdyolarında kaydettiği ilk albümleri Salarian Gate'i piyasaya çıkartıyor. Eski Through The Eyes Of Dead elemanlarının, Deathvalley Driver vokali Damon Welch işbirliğinden hayat bulan Graves Of Valor, modern death metal camiasına hızlı bir giriş yapacağa benziyor.
nedir ne değildir diye bir kulak vermek isteyenler için Graves of Valor @ myspace
ya da grubun ilike.com'daki sayfası çekinmeden tavsiye edilir.

17 Mayıs 2009 Pazar

IGNITE - Our Darkest Days [2006]


Century Media/ 2006
(8/10)

Her ne kadar bu satırların yazarı Ignite’ın farkına geç varmış olsa da grup, 1995’den bu yana müzik yapıyor. İlk iki albümleriyle Avrupa’da epey tanınan ekip, 2000 yılından bu yana suskundu. Yeni bir plak şirketi (Amerika için Abacus Rec. ,Avrupa için CM) ve Motörhead, Social Distortion gibi isimlere prodüksiyonlar yapan Cameron Webb desteğiyle(ve de gazıyla) Our Darkest Days’i kaydeden grup açıkçası bu yılın en heyecan verici albümlerinden birini yaratmayı başarmış.
Grubu dinler dinlemez ilk kulağınaza çarpacak şey vokalleri üstlenen Macar asıllı Zoli Teglas’ın ses rengi ve tarzı. Offspring’den Dexter Holland’ı bazı anlardaysa SOAD’dan Serj Tankian’ı ve hatta Scorpions’ın Klaus Meine’sini hatırlatan bir ses rengine sahip Zoli. Sesinin geniş spektrumunu oldschool hardcore’un gırtlak numaralarına ve Bad Religion-vari Punk vokallerine rahatlıkla uyarlayabilen vokalist, başta Bleeding, Poverty For All ve Slowdown gibi şarkılar olmak üzere albüm boyu sizi (ve kulaklarınızı) kendine esir ediyor- ki bu esarete gönüllü olmamak pek de elde değil gibi. Grubun bir önceki albümünde de yer alan, U2’nun vokalistleri Bono’nun yan uğraşı haline henüz gelmediği günlerinden yadigar, -politik rock şarkısı nasıl yazılmalı- dersi veren Sunday Bloody Sunday coverı Ignite’ın ne kadar sağlam icracılar/müzisyenler olduklarının da kanıtı. Politik şarkı sözleri bakımından Ignite’ın da bu arada hakkını yememek gerek. Her türlü “sözde” özgürlükçü ama içten içe baskıcı ve totaliter rejime karşı duran, neredeyse Rage Against The Machine hatılatacak kadar slogan olmaya yatkın şarkı sözleri, ne dediğini gayet iyi bilen bir grup olduklarını ve “karşı-duruş” larını açıkça ortaya koyuyor. 11 punk/hardcore marşı, bir akustik ballad ve bir de coverı barındıran albüm kapınışı sürpriz bir “bonus” ile yapıyor.
Bu yazıyı okuduktan sonra bu albümü edinip bir de bu satırların yazarı kadar zevk alırsanız, size hemen bir de önceki albümleri A Place Called Home’u tavsiye etmekten kendimi alamayacağım.

faydalı ekstra linkler:
Bleeding videosu için : www.youtube.com/watch?v=f6CZpcK88WU
Ignite myspace profili için : www.myspace.com/ignitemusic
resmi websiteleri: www.igniteband.com

16 Mayıs 2009 Cumartesi

-- Torchbearer VIC Records'la yola devam ediyor..

İsveç semalarından arz-ı endam eden Torchbearer hatırlarsanız 2006'da Regain'in kanatları altında ikinci albümleri Warnaments'ı çıkartmıştı. Grup, 3. albüm için bu sefer daha az bilinir bir şirket, VIC Records'la anlaştığını duyurdu. Bu arada bir de kadro değişimi yasaşan Torchbearercılar, basa Panic Room stüdyolarının sahibi Tomas "Plec" Johansson'ı davula da Rolf Pilve'yi almışlar.
Dying Codex adını taşıması öngörülen albümün kayıtları bu yaz yapılacakmış, miks mastering gibi işleri de tahmin edeceğiniz üzere grubun stüdyo sahibi yeni elemanı Bay Johansson gerçekleştirecekmiş.

-- INFINITE TALES - Amoxicillin...Extermination

Ukraynalı genç grup Infinite Tales, ilk albümlerini oluşturacak şarkılardan bir kaçını beleş indirme atraksiyonuyla myspace sayfalarından merak edenlere sunuyor.
bir göz atayım kulak kabartayım diyorsanız grubun myspace linki ahanda budur :
Infinite Tales @ myspace

9 Mayıs 2009 Cumartesi

-- Yeniden Whiplash

New Jersey'in kült thrash üçlüsü Whiplash uzun mu uzun bir aradan sonra yepyeni şarkılardan oluşan bir albümle meraklılarını mest edecek üç vakte kadar. Grubun 15 Temmuz'da çıkması beklenen Unborn Again albümü Harris Johns yönetiminde Mozart Studio'da kaydedildi.
Orjinal üçlüden, Tony Bono'nun 2002'deki ölümünün ardından sadece Tony Portaro -ki malumunuz kendisi gitar ve vokal görevleriyle iştigal etmekte- kalmış olsa da kadrosunu 90'larda bir dönem Kreator saflarında da baget sallamış olan Joe Cangelosi'yle güçlendiren Whiplash, Haziran ayıyla beraber konserlere de başlıyor. Wacken'in de dahil olduğu bu bir dizi konserin detayları ve grubun son haliyle ilgili merak ettikleriniz için:
Whiplash @ myspace

Unborn Again'in kayıt sürecinden iki dakikalık bir video:

http://www.youtube.com/watch?v=OB25SgKlvp0

# Video: Man Made Man - A Favored Son

Man Made Man - A Favored Son
(Your Punishment Begins, 2009)

link:
http://www.youtube.com/watch?v=_Sqw-Ms5v0o&feature=player_embedded

8 Mayıs 2009 Cuma

-- Azaghal'dan yeni albüm


Fin diyarlarının kapkara gruplarından Azaghal, 2008 çıkışlı Omega'yı takip edecek yeni albümlerini Moribund Records etiketiyle bu yaz piyasaya çıkaracağını duyurdu. Teraphim adını taşıyacak albümün kapak tasarımı Graveland ve Wyrd gibi gruplara yaptığı işlerle tanınan Eelco Duppen'e ait. Bu arada Teraphim grubun yeni vokalistleri Niflungr ile kaydettiği ilk ürün olacak.

Azaghal @ myspace